Lopende projecten

Loeff

Loeff

De advocaten- en notarissentak van het huidige Loyens & Loeff kan zijn geschiedenis terugvoeren tot 1865, toen de vroegste voorlopers van het kantoor neerstreken in Rotterdam. In anderhalve eeuw ontwikkelde de advocatuur zich van herenberoep tot bedrijf en nam het kantoor door associaties en fusies in omvang sterk toe. Loeff groeide nationaal én internationaal uit tot een gerenommeerd kantoor. In opdracht van de Stichting Vereffening Loeff Claeys Verbeke maken wij een boek over de historische achtergronden.

Spido

Spido

In 2019 bestaat Spido 100 jaar. SHV-directeur D.G. van Beuningen richtte het bedrijf op als ‘tramdienst te water’ die zijn werknemers en andere passagiers naar op stroom liggende schepen moest vervoeren. Al snel na de oprichting verbreedde Spido zijn activiteiten met rondvaarten en postvervoer. Met name de rondvaart was een succes en bood het publiek - zeker tijdens de wederopbouwjaren - een geliefd venster op de Rotterdamse haven. Zo groeide Spido uit tot een begrip voor verschillende generaties Rotterdammers en bezoekers uit binnen- en buitenland. Het boek verschijnt voorjaar 2019.

Waterstad

Waterstad

In opdracht van de Stichting Erfgoed Rotterdam maken wij een boek over ‘Rotterdam Waterstad’. Dit centrale stadsdeel, rond de Wijnhaven en het Haringvliet, is van grote betekenis voor de ontwikkeling van Rotterdam. Na de aanleg en ontwikkeling tot haven- en industriegebied in de zestiende en zeventiende eeuw, bleef het gebied lange tijd het economische hart van Rotterdam en bovendien een populaire vestigingsplaats voor kooplieden. Met de komst van de grotere havens kreeg Waterstad meer de functie van zakencentrum, terwijl ten tijde van de wederopbouw er ook aandacht kwam voor wonen en recreëren. Tegenwoordig staat het gebied bekend als ‘Maritiem District’, dat door recente hoogbouw en nog te realiseren wolkenkrabbers flink in ontwikkeling is.

Houdijk Holland

Houdijk Holland

In 1922 wordt Houdijk Holland opgericht door Wijnand Houdijk. Het Vlaardingse bedrijf verricht allerhande reparaties voor lokale werven en fabrieken. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer en is het familiebedrijf sterk gespecialiseerd en uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van biscuit sorteermachines. In opdracht van de huidige directeur-eigenaar Bart Houdijk doen wij uitgebreid historisch onderzoek als basis voor een historische verhaallijn die tijdens het jubileumjaar 2022 in verschillende vormen (waaronder een website) zal worden gepresenteerd aan zowel interne als externe relaties.