De kracht van de keten

NAP en de Nederlandse procesindustrie 1960-2010

De kracht van de keten

Op 19 december 1960 namen enkele vertegenwoordigende partijen uit de Nederlandse procesindustrie het initiatief tot de oprichting van de Stichting Nederlandse Apparaten voor de Procesindustrie (NAP). Het doel was om het contact tussen de procesindustrie en de apparatenbouwers te intensiveren en om de hele keten tussen producent en toeleveranciers te versterken. Hoewel de doelstellingen in vijftig jaar tijd enkele malen zijn bijgesteld, is NAP altijd levensvatbaar gebleven. Tegenwoordig fungeert de stichting vooral als platform waar informatie wordt uitgewisseld over bedrijfseconomische thema’s waar de procesindustrie als geheel mee te maken heeft.

In De kracht van de keten. NAP en de Nederlandse procesindustrie 1960-2010 gaat de aandacht uit naar de betekenis van NAP voor de procesindustrie. Tevens wordt het functioneren en de ontwikkeling van deze stichting in economisch-historische context geplaatst.

auteur: Jan Bruggeman / vormgeving: Opera Graphic Design / drukwerk: Lannoo / uitgever: Stad en Bedrijf / 84 p. / 18 x 22,5 cm / hardcover / 2010 / isbn 978-90-812162-7-2 / in opdracht van: Stichting Nederlandse Apparaten voor de Procesindustrie (NAP)

delen op LinkedIn