Dura Vermeer

150 jaar ondernemen in de bouw

Dura Vermeer

De geschiedenis van bouwconcern Dura Vermeer gaat terug tot 1855. Dat jaar begon Job Dura een eenvoudige timmerwinkel in het dorpje Katendrecht, onder de rook van Rotterdam. Onder leiding van de volgende generaties groeide het bedrijf in de loop van de negentiende en twintigste eeuw uit tot een grote, internationale onderneming in de woning- en utiliteitsbouw. In 1961 werd aannemingsbedrijf P. Vermeer opgericht. De onderneming maakte een stormachtige ontwikkeling door en verwierf al snel een goede naam met grote infrastructurele projecten. In de jaren negentig kwam in de bouwsector een fusiegolf op gang. Om hun marktpositie te kunnen handhaven, besloten Dura en Vermeer in 1998 samen te gaan. De familiebedrijven vulden elkaar goed aan wat betreft activiteiten en geografische spreiding. Sinds de fusie behoort Dura Vermeer tot de top van grotere bouwconcerns in Nederland.
In het rijk geïllustreerde 150 jaar ondernemen in de bouw wordt de geschiedenis van Dura Vermeer en haar voorlopers beschreven en gekoppeld aan ontwikkelingen in de branche en de samenleving.

auteurs: Matthijs Dicke en Eric Smulders / vormgeving: Opera Graphic Design / drukwerk: Koninklijke drukkerij Broese & Peerenboom / uitgever: Stad en Bedrijf / 168 p. / 24 x 30,5 cm / hardcover / 2005 / isbn 90-9020138-6 / in opdracht van: Dura Vermeer Groep nv

delen op LinkedIn