Een verrekt mooi leven

Loek Nelissen 1916-2006

Een verrekt mooi leven

Op 26 maart 2016 zou Loek Nelissen (1916-2006) zijn honderdste verjaardag hebben gevierd. Zijn aannemersbedrijf J.P.A. Nelissen en Venray zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Loek toonde zich een betrokken ondernemer en hij speelde op talloze manieren een rol bij de maatschappelijke ontwikkelingen en organisaties in ‘zijn’ dorp. 

Na zijn jeugd in Haarlem trok Loek vanwege zijn werk in 1943 naar Rotterdam. Hij trouwde met Do en stichtte een gezin. Na de oorlog verhuisden ze naar Venray om een bedrijf op te bouwen en mee te helpen aan de wederopbouw van de regio. De zaken gingen voorspoedig en Loek ontwikkelde zich tot een veelzijdig ondernemer. De aard van zijn activiteiten en de wijze waarop hij hier aandacht aan gaf, maakten hem een geliefd figuur in Venray. In opdracht van de familie maakten wij een zeer persoonlijk portret, dat ter gelegenheid van zijn honderdste levensjaar in besloten kring is uitgegeven.

tekst en onderzoek: Boudewijn Pothoven en Matthijs Dicke / fotografie: Marc Bolsius / vormgeving: Stephan Lerou / drukwerk: NPN drukkers / uitgever: Stad en Bedrijf / p. 112 / 19,5 x 22,5 cm / hardcover / 2016 / in opdracht van: Ton Nelissen

delen op LinkedIn