Siemens in Nederland

125 jaar innovatie

Siemens in Nederland

In 1879 kreeg een Haags installatiebureau voor elektrische lichtinstallaties de alleenvertegenwoordiging voor producten van Siemens & Halske in Nederland en de koloniën. Dit was het officiële begin van de roerige maar succesvolle groei van Siemens in Nederland. Met activiteiten op vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en elektronica draagt Siemens al meer dan een eeuw bij aan de ontwikkeling van de moderne Nederlandse maatschappij.
Met elektriciteitscentrales, telecommunicatietechnieken, verkeersregelinstallaties en medische apparatuur – om maar een kleine greep uit de brede waaier aan activiteiten te doen – legde Siemens mede de fundamenten van onze huidige moderne samenleving. Nauwe samenwerking met de opdrachtgevers en voortdurende innovatie speelden daarbij een belangrijke rol.
Dit boek vertelt het verhaal van 125 jaar Siemens in Nederland en biedt een boeiend beeld van een bedrijf in beweging.

auteurs: Matthijs Dicke, Eric Smulders en Timo de Rijk / vormgeving: Opera Graphic Design / drukwerk: Koninklijke De Swart / uitgever: Stad en Bedrijf / 160 p. / 23 x 27,5 cm / hardcover / 2004 / isbn 90-9018037-0 / in opdracht van: Siemens Nederland nv

delen op LinkedIn