Suitehotel Pincoffs Rotterdam

Suitehotel Pincoffs Rotterdam

Begin 2008 werd Suitehotel Pincoffs geopend. Het hotel is gevestigd in het in 1879 gebouwde douanekantoor op de Kop van Zuid in Rotterdam. Een bijzondere locatie. De Entrepothaven, waar het hotel aan ligt, is namelijk een van de oudste havens op de zuidoever van de stad. Van hieruit groeide Rotterdam uit tot wereldhaven. Verantwoordelijk voor deze ‘sprong naar Zuid’ was de roemruchte ondernemers Lodewijk Pincoffs, naar wie het hotel is vernoemd. Pincoffs was niet alleen een visionair, maar ook een groot oplichter. Vandaar dat hij bekend staat als een van de meest omstreden figuren die de stad ooit gekend heeft.
In Suitehotel Pincoffs komen Pincoffs’ verdiensten voor de stad, evenals de vergaande gevolgen van zijn malversaties aan bod. Voorts wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van het gebied in heden en verleden en aan de verbouwing van het oude douanekantoor tot hotel. Ten slotte bevat het boek een rondwandeling die begint en eindigt bij het hotel en voert langs oude en nieuwe panden en bijzondere locaties in de directe omgeving van de Maas.

auteur: Annelies van der Zouwen / vormgeving: Opera Graphic Design / drukwerk: G.B. ‘t Hooft / uitgever: Stad en Bedrijf / 80 p. / 17 x 22 cm / softcover / 2008 / isbn 978-90-812987-1-1 / in opdracht van: Stadsherstel Historisch Rotterdam nv

delen op LinkedIn

Voor dezelfde opdrachtgever maakten wij tevens het boek Biografie van een woonhuis