Van der Vlist speciaal- en zwaartransport

Van vrachtrijder tot logistiek dienstverlener

Van der Vlist speciaal- en zwaartransport

In 1930 begon Dirk van der Vlist in Hoogblokland een eigen zaak als fietsenmaker, loodgieter, elektricien, garagehouder, taxibedrijf en vrachtrijder. Hij beschikte over twee wagens: een Buick die dienst deed als taxi en een Ford, waarmee hij vee en stenen vervoerde. Het was het voorzichtige begin van het transportbedrijf dat ruim een halve eeuw later wereldwijd actief zou worden.
In 1969 nam Jaap van der Vlist de zaak van zijn vader over. Door te investeren in het diepladervervoer wist hij het bedrijf om te vormen tot een specialist in speciaal- en zwaartransport. Onder zijn leiding groeide het familiebedrijf uit van een traditioneel transportbedrijf tot een internationaal opererend logistiek dienstverlener. Na vijftig jaar betrokkenheid nam hij in 2000 afscheid van het bedrijf en droeg hij een bloeiende onderneming met vestigingen in heel Europa over aan de nieuwe generatie Van der Vlist.

auteurs: Matthijs Dicke en Joop Visser / vormgeving: Opera Graphic Design / drukwerk: PlantijnCasparie / uitgever: Stad en Bedrijf / 104 p. / 22 x 28,5 cm / hardcover / 2003 / isbn 90-9017936-4 / in opdracht van: Van der Vlist speciaal- en zwaartransport

delen op LinkedIn